MUK U BARSELONI: Olimpijakos napravio brejk!
Riki Rubio i Ajzea Kenan u duelu, Foto: EPA/Enric Fontcuberta

PLEJ-OF EVROLIGE

MUK U BARSELONI: Olimpijakos napravio brejk!

Grčki velikan stigao do velike pobede

Objavljeno:

Posle prvih četvrtfinalnih utakmica plej-ofa Evrolige, samo je Real Madrid sačuvao domaći teren.

Posle Makabija i Fenerbahčea, i Olimpijakos je stigao do brejka već na startu serije.

Grčki velikan je u gostima savladao Barselonu rezultatom 77:75 i poveo sa 1:0.

Drugi duel na programu je u petak, takođe u Španijic, a potom se serija seli u Pirej. Na F4 će tim koji prvi stigne do tri trijumfa.

Gosti su bolje otvorili meč i brzo su poveli sa 11:4. Ipak, Barselona se ekspresno konsolidovala i do kraja prve četvrtine uspela je da priđe na 19:18.

Domaćin je početkom druge deonice stigao prvi put i do prednosti, ali je onda usledila velika serija Olimpijakosa. Izabranici Jorgosa Barcokasa bili su sjajni, pa su posle prvih 20 minuta igre vodili rezultatom 44:35.

Ljubomorno je Olimpijakos čuvao prednost u trećoj četvrtini, a u jednom trenutku razlika je iznosila i 13 poena. Uspela je Barselona da do isteka 30. minuta priđe na 61:54.

Grčki tim je odbio nalet rivala početkom poslednje deonice, te se ponovo odlepio na dvocifrenu prednost, 69:59.

Međutim, Barselona se nije predavala i serijom od 8:0 prilazi na samo dva poena zaostatka. Ipak, Olimpijakos je imao spreman odgovor, te je uzvratio serijom od 6:0 i ponovo pobegao na sigurnu distancu.

Do kraja meča domaćin je uspeo samo da ublaži poraz, a Olimpijakos je stigao do brejka.

Najdžel Vilijams Gos je sa 15 poena bio najbolji u pobedničkom taboru, Ajzea Kenan je dodao 14 poena, Filip Petrušev 12, dok je dvocifren bio i Mustafa Fal sa 11.

Vili Ernangomez i Džabari Parker bili su najefikasniji u Barseloni sa po 13 poena, Aleks Abrines ubacio je 11, a Riki Rubio je upisao deset poena i sedam asistencija. Srpski reprezentativac Nikola Kalinić utakmicu je završio sa šest poena, tri skoka i jednim uspešnim dodavanjem, a na terenu je proveo nešto više od 22 minuta.

Bonus video:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.